Corona maatregelen 2020

terug naar praktijk

1,5 meter en handen wassen is goed ,
maar tocht (!) is nog beter.
Daarom staan bij de tandartsstoel de grote ramen wagenwijd open en met 3 grote blazende ventilatoren lijkt het alsof u "buiten" in de tandartsstoel ligt.

De praktijk is verbouwd voor de herstart van 1 july 2020. Gelukkig hebben we zo'n groot praktijkpand , dat we 3 aparte wachtkamers konden maken. 1 wachtkamer op de begane grond en 2 wachtkamers op de 1e etage.
Alle deuren gaan open door duwen omdat de deurknoppen niet vergrendelen.

De WC doorspoelen gaat zonder aanraking contactloos
.


Volgens een rapport van de WHO lopen tandartsen meer risico om besmet te worden. Logisch want de tandarts werkt met spray in de mond van de patient , precies de plek waar het virus zit.

Ventilatie: Omdat de ramen wagenwijd open staan en drie grote ventilatoren de lucht naar buiten blazen , kunt u daarom beter uw bontjas aanhouden als u in de stoel ligt.

 

coronaoutfit

De tandarts en assistente zijn "ingepakt".

 

 

-Mondkapjes gebruik welkom.
-Bij hoesten of verhoging gaat de afspraak niet door.
-Bij terugkomst van verblijf in een risicogebied gaat de afspraak niet door.

 

 Wij moeten de regels volgen van het RIVM en van Rutte. Maar hoe betrouwbaar zijn die?
Het begon met; Corona is niet zo besmettelijk, daarna zei het RIVM testen vinden we niet zo belangrijk. Scholen moesten eerst open blijven, want kinderen konden toch niet iemand besmetten. Mondkapjes werd afgeraden en het was zelfs een tijd zo dat je een boete kon krijgen met een medische mondkapje op straat. De ouderenzorg moest onbeschermd. (De gevolgen zijn bekend). Testen op vliegvelden was overal nodig, maar maandenlang niet in Nederland. Waarom Nederland afwijkt van alle andere landen is mij een raadsel. Zijn ze in het buitenland allemaal dom? Net zo absurd als het eerdere idee van het RIVM en Rutte om het virus gecontroleerd te laten rondwaren , dus expres het virus verspreiden om daarmee groepsimmuniteit te krijgen.
Als het RIVM zegt en blijft volhouden dat mondkapjes niet goed zijn, dan vraag ik me af waarom ik als tandarts langer dan 40 jaar een mondkapje heb gedragen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terug naar www.kjbrouwer.nl